Hårfrisör - Aktuell information om Hårfrisör

Permanenta håret

Permanenta håret hos en hårfrisör

Att permanenta håret innebär en kemisk behandling av håret med syftet att skapa en annorlunda frisyr.

Det finns två olika typer av permanent:

  • Permanent som lockar eller krullar håret är den vanliga och normala typen av permanent
  • Rakpermanent

Permanent av håret innebär att håret först bryts ned men kemikalier för att sedan fixeras i ett läge med hårspolar eller att håret sträcks för ett där efter fixeras med en fixeringsvätska.

Normal hårpermanent

Det normal och säkra sättet att permanenta håret är hos en hårfrisör på en frisersalong. De har erfarenhet och vet hur länge håret ska behandlas med permanentvätskan får att få rätt lockighet och de har också andra typer av permanentvätskor än vad man kan använda hemma.

Den vanligaste formen av permanent är när men vill att håret ska locka sig mer än normalt självfall. För att åstad komma detta används spolar som håret rullar runt. Genom att använda en fixeringsvätska bestående av vatten citronsyra och diväteoxid H2O2.Rakpermanent

Normalt permanentas håret så att det blir lockigt eller krulligt men det går också att rakpermanenta håret genom att använda en permanent relaxer på liknande. Istället för permanentrullar sträcks håret ut för att förbli rakt.

Frågor om att permanenta håret

Hårpermanent

Nedan hitta du svar på de vanligaste frågorna gällande att permanent håret.

Hur tar jag hand om mitt permanentade hår?

Använd ett vårdande preparat för permanentat hår eller ett schampo avsett för permanentat hår. Även en fuktgivare kan vara ett bra sätt att skydda håret med.

Kan håret skadas av att permanentas?

Permanentvätskan sliter på håret och skadar håret. Om du har i permanentvätskan för länge kan t.o.m. håret gå sönder och lossna.

Kan alla typer av hår permanentas?

Hår kan skadas och slitas av att permanentas och vissa hårkvalitéer slits lättare. Bäst är att rådfråga din hårfrisör vad hon/han tror om att permanenta ditt hår. Om du har en hårförlängning i ditt hår ska du inte göra en permanent av hårförlängningen eftersom löshåret kan skadas och se annorlunda ut efter permanenten.

Går det att permanenta håret trots att det är permanentat tidigare?

Det går att permanenta håret trots att en gammal permanent sitter kvar i håret.

Kan man tvätta permanentat hår?

Det är inga problem att tvätta hår som är permanentat men det du kan tänka på är att använda schampo som är avsett för permanentat hår.