Hårfrisör - Aktuell information om HårfrisörHårförlängning

Hårförlängning

Hårförlängning börjar bli allt mer populärt och ofta har det svårt att se på en kvinna med långt härligt hår om hon använt hair extension. Antalet typer av hårförlängningar är så stort att det finns nästan en hårförlängning som passar alla oavsett hårkvalité eller hårsmak. DE flesta behöver klippa håret regelbundet för att det inte ska se slitet ut och då kan en förlängning av det egna håret vara ett smidigt sätt att få långt och snyggt hår.

Typer av hår till hårförlängningen

Bäst resultat av en hårförlängning får man genom att gå till en utbildad och erfaren hårfrisör som utför förlängningen på ett professionellt sätt. Det finns två huvudtyper av hårförlängning, äkta hår och syntet hår.Äkta hår till hårförlängning

Det äkta håret som går att använda till hårförlängningar kostar betydligt mer än syntetiskt hår men har mer verklig känsla. Den övervägande delen av håret som används i äkta hårförlängningar kommer från Indien och har färgats till den önskade färgen och satts ihop till hårförlängningsträns i Kina.

Syntet hår till hårförlängning

Syntetiskt hår till hårförlängningar tillverkas av olja och kan tillverkas i vilken färg som helst. Den stora föredelen med syntetiskt hår till förlängningar är priset som är mellan 10-40% jämfört med äkta hår.

Hårprodukter på nätet

Genom att handla hårprodukter så som hårförlängning, löshår kan du spara mycket pengar och tid. Dessutom kan du hitta många flera sorters löshår. Ibland kan det kännas konstigt att inte få känna på förlängningshåret innan du köper det men hos alla seriösa företag som säljer hårförlängningar på nätet får du ångertid på omkring 14 dagar.

De bästa företagen som säljer hårförlängning, löshår eller andara bra hårprodukter finns listade nedan.


Fästa hårförlängningen vid det äkta håret

Det finns olika sätt att fästa hårförlängningen vid håret. De vanligaste sätten är att fästa löshåret är:

  • Hårförlängning med clips som du sytt fast löshåret i. Normalt behövs omkring 20-40 clips till hårförlängningen.
  • Hårförlängning med lim innebär att du limmar ihop ditt eget hår med hårtränset.
  • Hårförlängning med mikroringar betyder att mikroringarna sys fast i hårtränset och ditt egna hår träs in i mikroringarna.
  • Hårförlängning med keratin innebär att du värmer fast löshåret då ditt egna hår med keratin.
  • Hårförlängning med inbakad fläta betyder att flätar och syr ihop ditt egna hår med håret i hårförlängningen.

Kostnader att göra en hårförlängning

Att göra en hårförlängning på en salong kostar mellan 700 och 10.000 kr beroende på typ av hår du vill ha och hur mycket hår du önskar. Om du sköter hårförlängningen bra kan den sitta kvar mycket länge.

Göra hårförlängning själv hemma

Ett alternativ är att göra hårförlängningen själv hemma. Detta innebär att du kan spara mycket pengar men det är viktigt att du köper bra löshår för att de ska sitta kvar länge och se vackert ut.

För de att du ska få hårförlängningen ska vara vacker länge gäller det att du vårdar ditt hår och din hårförlängning på rätt sätt. Bra hårvårdsprodukter för löshår har alla de störe butikerna som säljer löshår.